Español English
Besonias Almeida Arquitectos | Torcuato House Pavilion | Besonias Almeida Arquitectos

Torcuato House Pavilion

Location: Olivos Golf Club, Malvinas Argentinas, Buenos Aires, Argentina

Design and Project Management: Arch. Maria Victoria Besonias, Arch. Guillermo de Almeida

Collaborators: Arch. Micaela Salibe, Arch. Guido Galluppo, Hernán de Almeida

Built Area: 45sqm + swimming pool and solarium

Built Year: 2016

Photos: Federico Kulekdjian

The Commission
It arises from the principals’ need to have an enclosure where they can be isolated from the activity of the house, and then facilitate the development of functions more relaxed and much more connected with the landscape. It was to be an indeterminate space, since its use would also be indeterminate, but it should be comfortable both in winter and summer. This brief program was rounded off with the request of an outdoor bath and a small general warehouse.
The place chosen for location by the principals is the farthest from the house, next to the existing evergreen trees sector on the lot.

The Proposal
Starting from successive folds of the concrete enclosure, we managed to give this small building sufficient visual and audio privacy in relation to its surroundings, and thus to fulfill the request for a space to facilitate the realization of quiet activities and introspection. This feature also allowed defining an expansion that is extended to join the landscape, highlighting the access to both the bathroom and the multipurpose space, and leaving the warehouse hidden.